GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Δείτε POS θα μας κλέβουν τώρα με τις πιστωτικές κάρτες [video]

Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2016 11:15

Από 01/01/16 και επίσημα οι συναλλαγές πρέπει να γίνονται με ηλεκτρονικό χρήμα αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τις αποδείξεις των αγορών μας για την φοροαπαλαγή του έτους.

Αυτό φυσικά έγινε με την "πρώτη φορά αριστερά" κυβέρνηση που τόσο λαχταρούσαμε να φέρουμε. Και δεν υπερασπίζομαι τους προηγούμενους με τίποτα, αυτοί τα διαπιστευτήρια τους τα έχουν δώσει καιρό πριν. Όμως όλον αυτό τον καιρό που προετοιμάζουν να φέρουν το ηλεκτρονικό χρήμα με τόσο βίαιο τρόπο στη ζωή μας, προς όφελος φυσικά των τραπεζών και μόνο, δεν φρόντισαν να διασφαλίσουν αυτού του είδους τις συναλλαγές.

Δείτε με πόσο απλό τρόπο μπορούν να κλέψουν όλους όσους χρησιμοποιούν το "πλαστικό χρήμα". Την συγκλονιστική αυτή αποκάλυψη την έκαναν δύο Γερμανοί τεχνικοί ασφαλείας και μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί. Συγκεκριμένα ο Karsten Nohl και ο Fabian Braunlein βρήκαν ένα κενό ασφαλείας στα τερματικά πληρωμών που θα μπορούσε πολύ εύκολα να αξιοποιηθεί από hackers για να κλέψουν χρήματα.

Μέχρι τώρα οι επιθέσεις αυτού του είδους εκμεταλλεύονταν σφάλματα του λογισμικού τα οποία μπορεί κάποιος να έχει στον υπολογιστή του. Αυτά τα κενά ασφαλείας μπορούν να διορθωθούν με μια ενημέρωση λογισμικού (update). Οι δύο ειδικοί όμως ανακάλυψαν μια σειρά κενών ασφαλείας στα τερματικά πληρωμών στην Ευρώπη που δίνουν πολύ εύκολα τη δυνατότητα σε κάποιον hacker να κλέψει τον κωδικό PIN των θυμάτων και τη μαγνητική ταινία από την πιστωτική κάρτα τους. Αυτό οφείλεται σε σφάλματα που υπάρχουν στο ίδιο το πρωτόκολλο και δεν μπορεί να διορθωθεί με μια απλή ενημέρωση, αλλά χρειάζεται επανασχεδιασμό του λογισμικού

Οι ευπάθειες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ώστε να αναγκάσουν οποιοδήποτε τερματικό να στείλει χρήματα σε οποιοδήποτε τραπεζικό λογαριασμό στη Γερμανία, αλλά οι ειδικοί θεωρούν ότι το ελάττωμα αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει τα συστήματα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Χαρακτηριστικά οι δύο Γερμανοί τεχνικοί ασφαλείας υποστηρίζουν:

"Η ασφάλεια του αριθμού PIN δεν είναι τόσο υψηλή όσο θέλουν να πιστεύουν μερικοί, κάθε σύστημα που βασίζεται σε PIN είναι λιγότερο ασφαλές από παλιά."

Πολυμέσα

Δείτε POS θα μας κλέβουν τώρα με τις πιστωτικές κάρτες