GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Νέα εφαρμογή καθιστά την παλάμη πιστωτική κάρτα! [video]

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016 11:59

Μια ομάδα Σουηδών φοιτητών του Πανεπιστημίου Λουντ, δημιούργησαν την εφαρμογή "Quixter", η οποία δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να κάνει συναλλαγές με τη χρήση απλά και μόνο της παλάμης του.

Και για να προλάβουμε αυτό που πιθανών φαντάζεστε, σας λέμε πως δεν πρόκειται για κάτι που εμφυτεύεται μέσα στην παλάμη του χρήστη, όπως αυτά τα τσιπάκια που μας ετοιμάζουν. Είναι μια τεχνολογία που βασίζεται στην βιομετρική και μέσω ενός ειδικού σαρωτή υπέρυθρης ακτινοβολίας που υπάρχει στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, διαβάζει την διάρθρωση των φλεβών του χεριού, που σημειωτέων είναι μοναδική για τον καθένα μας. Έτσι σε συνδιασμό με την πληκτρολόγηση των 4 τελευταίων ψηφίων του κινητού τηλεφώνου του χρήστη, εκτελεί τη συναλλαγή με ασφάλεια.

Να σημειώσουμε πως η εν λόγω τεχνολογία δεν είναι νέα, αφού στην Ιαπωνία εφαρμόζεται εδώ και αρκετά χρόνια για πρόσβαση σε ιατρικά αρχεία. Είναι όμως πρώτη φορά που δίνεται η δυνατότητα να συναλλάσεται κάποιος.

Δεν ξέρω αν είναι καλό το νέο αυτό, πάντως βλέπουμε υπάρχουν κι εναλλακτικές λύσεις σε σχέση με τα τσιπάκια που θέλουν να μας βάλουν στο σώμα μας.

Πολυμέσα

Νέα εφαρμογή καθιστά την παλάμη πιστωτική κάρτα!