GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Φοιτητής αγόρασε διαμέρισμα με bitcoins των 25 €!

Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2013 16:16

Πριν από καιρό είχαμε αναφερθεί σε άρθρο μας στο νέο επαναστατικό διαδικτυακό νόμισμα το bitcoin. Σήμερα ένας Νορβηγός φοιτητής κατάφερε να αγοράσει διαμέρισμα από bitcoins.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή πρέπει να πάμε 4 χρόνια πίσω όταν ο Νορβηγός φοιτητής Kristoffer Koch, ξοδεύοντας τότε 150 κορώνες Νορβηγίας περίπου δηλαδή 25 ευρώ, αγόρασε bitcoins, το άγνωστο και χωρίς μεγάλη αξία τότε ιντερνετικό αυτό νόμισμα.

Τον περασμένο Απρίλιο και έχοντας ξεχάσει την προ 4 ετών αγορά του ο Νορβηγός φοιτητής, διάβασε σε ένα άρθρο στην εφημερίδα για την αλματώδη άνοδο του νομίσματος τον τελευταίο καιρό. Ψάχνοντάς το περισσότερο διαπίστωσε πως το ποσό των χρημάτων που είχε τότε δαπανήσει για να αγοράσει bitcoins είχε φτάσει το εξωφρενικό νούμερο των 500.000 €!

Αφού παιδεύτηκε μια ολόκληρη μέρα προσπαθώντας να ανακτήσει τους κωδικούς πρόσβασης (μετά από τόσα χρόνια τους είχε ξεχάσει), εξαργύρωσε τα bitcoin και με το ποσό που πήρε αγόρασε και ανακαίνισε ένα διαμέρισμα τριών δωματίων, στο κέντρο του Οσλο.