GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Μια λίμνη "φονιάς" σκοτώνει κάθε ζωντανό οργανισμό!

Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2013 14:44

Η λίμνη Natron που βρίσκεται στην Τανζανία, έχει μια ιδιαιτερότητα, σκοτώνει οποιονδήποτε ζωντανό οργανισμό την πλησιάζει.

Αυτό ωφείλεται στις πολύ μεγάλες θερμοκρασίες που αναπτύσονται στα νερά της, και φτάνουν τους 60 βαθμούς Κελσίου, καθώς και υψηλή αλκαλικότητα που έχει το νερό (συγκεκριμένα έχει pH 10,5). Επίσης υπάρχουν υψηλές συγκεντρώσεις νάτρον, ενός ορυκτού που αποτελείται από χλωριούχο και θειικό νάτριο, που οποίο προέρχεται από ηφαιστειακή στάχτη και μετατρέπει τα ζώα σε πέτρα. Το μόνο είδος ψαριού που μπορεί να επιβιώσει στα νερά της είναι το Alcolapia latilabris και καποια κυανοβακτήρια, αφού είναι τα μόνα που μπορούν να αντέξουν τις υπάρχουσες συνθήκες.

Τα διάφορα ζώα της περιοχής ξεγελιούνται από την επιφάνεια της λίμνης που μοιάζει με γυαλί και παγιδεύονται στα νερά της, μήν μπορώντας να ξεφύγουν λόγο του μεγάλου ειδικού βάρους του νερού.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι βγαλμένες από τον φωτογράφο Nick Brandt, ο οποίος φωτογράφισε διάφορα ζώα που σκοτώθηκαν στη λίμνη και ξεβράστηκαν στις ακτές της.