GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Πέθανε ο δημιουργός του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email)

Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2016 12:55

Από καρδιακή προσβολή και σε ηλικία 74 ετών έφυγε από τη ζωή ο Ρέι Τόμλινσον, ο άνθρωπος που δημιούργησε το ηλεκτρονικό ταχυδρομέιο. Ο Μάικ Ντομπλ εκπρόσωπος της εταιρείας Raytheon στην οποία εργαζόταν δήλωσε:

"Ένας πραγματικός ηγέτης στο χώρο της τεχνολογίας, ο Ρέι ήταν ο άνθρωπος που μας έφερε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην απαρχή της ιστορίας των υπολογιστών δικτύου. Το έργο του άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνεί ο κόσμος - και όμως, παρά τις επιτυχίες του, παρέμεινε ταπεινός, ευγενής και γενναιόδωρος με το χρόνο του και τα ταλέντα του."

Ο Τόμλινσον καταγόταν από το Άμστερνταμ της πολιτείας της Νέας Υόρκης, και σπούδασε στο Πολυτεχνείο Rensselaer και το ΜΙΤ τη δεκαετία του 1960. Εργαζόταν για την εταιρεία Bolt Beranek and Newman, την τωρινή Raytheon BBN Technologies, όταν δημιούργησε το σύστημα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η εφεύρεσή του άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούν οι άνθρωποι στον επιχειρηματικό και προσωπικό χώρο και γι΄αυτό του το επίτευγμα του έχουν απονεμηθεί βραβεία από οργανισμούς τεχνολογίας, περιοδικά και τη Διεθνή Ακαδημία Ψηφιακών Τεχνών και Επιστημών