GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Το παράδειγμα του αετού οδηγός μας. Διαβάστε το αξίζει!

Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015 10:59

Ο αετός είναι το μακροβιότερο αρπακτικό πτηνό του ζωϊκού βασιλείου, αφού μπορεί να ζήσει μέχρι 70 χρόνια. Για να συμβεί αυτό όμως στην ηλικία των 40 χρόνων έρχεται αντιμέτωπος με ένα τεράστιο δίλημμα.

Στην ηλικία αυτή τα μακριά του νύχια δεν μπορούν πλέον να αρπάξουν τη λεία του για να τραφεί. Το μακρύ και κοφτερό του ράμφος γίνεται πολύ κυρτό και κλείνει το στόμα του με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τραφεί. Ενώ τα υπερήλικα και βαριά φτερά του που οφείλονται στα πυκνά πούπουλα, κολλάνε στο στήθος του και τον δυσκολεύουν στο πέταγμα.

Έτσι έχει δύο επιλογές: να πεθάνει ή να περάσει μια επώδυνη διαδικασία αλλαγής που διαρκεί 150 μέρες.
Η διαδικασία αυτή που αποτελείται από τρία στάδια, απαιτεί να πετάξει στην κορυφή του βουνού και να παραμείνει στη φωλιά του. Εκεί ο Αετός στο 1ο στάδιο, χτυπάει το ράμφος του σε ένα βράχο μέχρι να το αποκολίσει από το κεφάλι του. Αφού το αποκολίσει, θα περιμένει να φυτρώσει καινούργιο και έπειτα στο 2ο στάδιο, θα αποκόψει με το νέο και δυνατό πλέον ράμφος του, τα νύχια του. Αφού φυτρώσουν τα καινούργια του νύχια, αρχίζει το 3ο στάδιο που απαιτεί να μαδήσει τα γερασμένα του φτερά.

Μετά από το πέρας αυτών των επώδυνων δοκιμασιών που διαρκούν 5 μήνες, ο αετός πραγματοποιεί τη διάσημη πτήση της Αναγέννησής του και ζει ακόμη 30 χρόνια!

eagle