GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Το PONY το θυμάστε; Θα το δούμε ξανά στους δρόμους!

Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014 19:11

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία σίγουρα θα θυμάστε το Ελληνικής συναρμολόγησης μάλιστα PONY, που κυκλοφορούσε στους δρόμους μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του ΄70.

Λοιπόν ήρθε η ώρα να το ξαναδούμε σε δράση, αφού η NAMCO εταιρεία παραγωγής του με έδρα τη Θεσσαλονίκη, αποφάσισε να ξαναξεκινήσει την παραγωγή του. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο πρόεδρος της εταιρείας Πέτρος Κοντογούρης θα παράγονται 24 αυτοκίνητα την ημέρα με σκοπό να απορροφηθούν σε χώρες της Αφρικής όπως η Αίγυπτος, ενώ θα κοστίζει περίπου 7.000 € και θα διαθέτει ποικιλία αμαξωμάτων με διαφορετικούς κινητήρες.

Κι έτσι για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το ΡΟΝΥ το οποίο αποτελεί ένα θρύλο για την αυτοκίνηση, είχε και έχει ακόμα το δικό του φανατικό κοινό. Φορούσε ένα κινητήρα 602 κ.κ.που απέδιδε 35 ίππους, με απόλυτες γραμμές, χωρίς καμπύλες, με μεγάλα στρογγυλά και δυνατά φώτα, ενώ διέθεται εκπληκτικές αναρτήσεις που αν και ένοιωθες στις στροφές ότι θα τουμπάρει με την κλίση που έπερνε αυτό καθόταν βιδωμένο στο δρόμο ακόμα και σε υψηλές γι΄αυτό ταχύτητες.