Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρεις βασικοί κανόνες για να δείξει η επιδερμίδα σας λαμπερή & σφριγηλή

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016 11:34

Όπως γνωρίζετε η διατροφή μας είναι ένας σημαντικός παράγοντας που καθορίζει την υγεία μας και την εμφανισή μας. Ένα από τα βασικά στοιχεία της εμφάνισής μας είναι και η όψη της επιδερμίδας μας. Δείτε τρία βασικά πράγματα που αν προσέξουμε στη διατροφή μας μπορούμε να έχουμε επιδερμίδα λαμπερή και νεανική.

  • Όχι ζάχαρη: Η κατεργασμένη ζάχαρη προκαλεί στον οργανισμό μια διαδικασία που λέγεται γλυκοζυλίωση, η οποία βλάπτει το κολλαγόνο και την ελαστίνη, τα δύο βασικά συστατικά που διατηρούν το δέρμα σφριγηλό και νεανικό. Μπορούμε αντί της ζάχαρης να χρησιμοποιήσουμε στέβια.
  • Ναι στις αλκαλικές τροφές: Το pH του ανθρώπινου σώματος είναι 7.4, δηλαδή ελαφρώς αλκαλικό. Για να το διατηρήσουμε σε αυτή την τιμή πρέπει να τρώμε πολύ περισσότερες αλκαλικές τροφές σε σχέση με τις όξινες, οι οποίες επιβραδύουν το μεταβολισμό και απορροφούν ενέργεια, με αποτέλεσμα να γινόμαστε πιο επιρρεπείς στις ασθένειες και να παίρνουμε ποιο εύκολα βάρος. Αλκαλικές τροφές που μπορούμε να τρώμε και προσφέρονται είναι ο μαϊντανός, τα αμύγδαλα, το λάχανο, τα αχλάδια, τα λεμόνια και τα μήλα.
  • Ναι στις σωστές πρωτεΐνες: Τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα πουλερικά και το κόκκινο κρέας συμβάλλουν στη δημιουργία ακμής στο δέρμα. Προτιμήστε άλλες πρωτεΐνες ή τις προαναφερόμενες βιολογικές.

λαμπερο δερμα 1