GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Τι πρέπει να κάνετε αν σας τσιμπήσει τσούχτρα.

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016 11:09

Αφού το καλοκαίρι ήρθε και άρχισαν τα μπάνια, καλό είναι να γνωρίζουμε και κάποια βασικά που μπορεί να μας χρειαστούν σε περιπτώσεις δύσκολες. Ένα από αυτά είναι το τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση που μας τσιμπήσει τσούχτρα.

tsouxtra

Στις περισσότερες περιπτώσεις το τσίμπημα δεν είναι επικίνδυνο. Κάποια από τα βασικά συμπτώματα που μπορεί να προκαλέσει είναι αίσθημα καψίματος στο δέρμα, εμφάνιση κόκκινων σημαδιών, οίδημα, φαγούρα, μούδιασμα και πόνο. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις σοβαρές που ο παθών μπορεί να εκδηλώσει ναυτία και τάση προς έμετο, πονοκέφαλο, ζαλάδα, πυρετό, δυσκολία στην αναπνοή, πόνο στο στήθος. Επίσης σοβαρό θεωρείται το περιστατικό στην περίπτωση που το τσίμπημα είναι σε ευαίσθητη περιοχή του σώματος, όπως το πρόσωπο ή τα γεννητικά όργανα.

"Γιατροσόφια" του τύπου ξύδι, μαγειρική σόδα, ανθρώπινα ούρα, σύμφωνα με το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας (NHS), μόνο καλό δεν κάνουν, αντιθέτως μπορεί να επιδεινώσουν την κατάσταση του ασθενούς. Αυτό που μπορεί να βοηθήσει όσο κι αν ακούγεται περίεργο είναι ο αφρός ξυρίσματος, αφού προλαμβάνει την εξάπλωση των τοξινών που απελευθερώνει η τσούχτρα. Ενδύκνειται η εφαρμογή πάγου και η λήψη παυσίπονων για να καταπολεμήσουν την φλεγμονή που δημιουργείται από το τσίμπημα και τον πόνο αντίστοιχα.