Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυτή είναι η 1η τράπεζα στον κόσμο που εκδίδει την βιομετρική κάρτα ανέπαφων πληρωμών!

Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018 10:45

Οι κάτοχοι της κάρτας, αντί για εισαγωγή PIN που χρειάζεται για τις συναλλαγές, θα αρκεί να ακουμπούν το δάχτυλό τους στον ειδικό αισθητήρα της κάρτας και με αυτό τον τρόπο θα πιστοποιούν τη συναλλαγή. Η τράπεζα για την οποία αναφερόμαστε είναι η τράπεζα Κύπρου, η οποία και επίσημα θα είναι η πρώτη στον κόσμο που θα εκδώσει την κάρτα με βιομετρική επιβεβαίωση μέσω δαχτυλικού αποτυπώματος.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όλοι οι κάτοχοι αυτής της κάρτας θα πρέπει να δώσουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα στην τράπεζα τα οποία θα αποθηκευτούν στη βάση δεδομένων, και θα ελέγχονται κάθε φορά που ο κάτοχος κάνει μια συναλλαγή για να πιστοποιηθεί η ταυτότητά του. Αυτό συνεπάγεται ότι οι κάρτες αυτές θα είναι αυστηρά προσωπικές και δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ούτε από κάποιο συγκενικό πρόσωπο (σύζυγος, γιος, κόρη, κ.τλ.).

viometriki karta

Η τεχνολογία παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Mobile World Congress 2016, ενώ η κάρτα προέρχεται από την εταιρεία Gemalto. Το ενδιαφέρον είναι ότι δεν χρειάζεται ενσωματωμένη μπαταρία για τον ειδικό αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος, αφού η φόρτιση της κάρτας γίνεται αυτόματα με την επαφή της στο POS για τη συναλλαγή!

Δεν ξέρω αν σας ακούγονται όλα αυτά πρωτοποριακά, αυτό που είναι σίγουρο είναι πως οι βιομετρικές πιστοποιήσης που αρχίζουν να μπαίνουν σιγά - σιγά στη ζωή μας από παντού, σημαίνουν περιορισμό της ελευθερίας.