GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Ανάκτηση χαμένων - κατεστραμμένων αρχείων από σκληρό δίσκο. Αυτή είναι η λύση

Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017 17:25

Ο εξωτερικός σκληρός δίσκος δεν διαβάζεται από τον υπολογιστή σας λόγω κακής λειτουργίας, χτυπήματος, πτώσης, επαφής με νερό, ζεστά, μαγνητικά αντικείμενα, ή ίσως σας ζηταέι να κάνετε format μόλις τον συνδέετε σε κάποιο υπολογιστή.

damage hard driver 1

Αυτές είναι μερικές από τις δεκάδες περιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν και πολλοί από μας έχουμε συναντήσει κατά καιρούς. Υπάρχουν λοιπόν πολλές διαφορετικές αιτίες που δεν μπορείτε να βρείτε και να ανακτήσετε δεδομένα από σκληρούς δίσκους, USB flash drivers και άλλου τέτοιου είδους αποθηκευτικές μονάδες. Το μεγάλο πρόβλημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι οι μονάδες αποθήκευσης αυτές περιέχουν αρχεία τα οποία είναι για εμάς χρήσιμα για να μην πω πολύτιμα. Οικογενειακές στιγμές και αναμνήσεις, βίντεο και εικόνες, ταινίες, χρήσιμα έγγραφα και διάφορα άλλα που αν τα χάσουμε νιώθουμε ότι χάθηκε ο κόσμος γύρω μας. Και φυσικά δεν είναι λίγο να "χάνεις" τις αναμνήσεις σου μέσα σε μια στιγμή έτσι απλά.

Η λύση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να απευθυνθέιτε σε κάποιο επαγγελματία, αφού κάθε λάθος κίνηση μπορεί να κοστίσει ακόμα περισσότερο και να μειώσει τις πιθανότητες ανάκτησης των "χαμένων" αρχείων σας μέχρι και 95%. Αυτό σημαίνει ότι στην περίπτωση που αντιληφθείτε πως κάποια αποθηκευτική μονάδα που είχατε με χρήσιμο υλικό δεν μπορεί πλέον να "διαβαστεί" από τον υπολογιστή σας, καλύτερο είναι να μην προχωρήσετε σε περαιτέρω ενέργειες και να ζητήσετε τη συμβουλή κάποιου ειδικού. Μια ανάκτηση δεδομένων από ένα αποθηκευτικό μέσο μπορεί να είναι κάτι απλό που θα κοστίσει από 100€ μέχρι 500€ ανάλογα πάντα με τη ζημιά και φυσικά τον όγκο των δεδομένων, ή κάτι πολύ πιο πολύπλοκο (καμένος δίσκος, κ.α.) που το κόστος θα είναι αρκετά υψηλότερο και το αποτέλεσμα σίγουρα όχι στο 100%.

damage hard driver 2

Ας πάρουμε όμως την 1η περίπτωση που είναι αυτή που θα ενδιαφέρει τους περισσότερους και είναι η πιο συχνή και πιθανή να συμβεί σε οποιονδήποτε. Αν καταλάβεται ότι αντιμετωπίζετε τέτοιου είδους πρόβλημα, ότι δηλαδή ο εξωτερικός σας δίσκος δεν ανοίγει για κάποιο λόγο, πρώτα σκέφθείτε αν αξίζει να σχοληθείτε ή όχι με αυτόν. Αφού το περιεχόμενο του είναι για εσάς σημαντικό, εκτιμήστε το γεγονός αν μπορέιτε να διαθέσετε ένα ποσό της τάξεως των 100€ μέχρι 500€, για να ανακτήσετε τα αρχεία του. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως για την ανανάκτηση όγκου δεδομένων μέχρι 100GB θα χρειαστούν περίπου 150€ και 3-4 μέρες δουλειάς, ενώ αν τα αρχεία σας ξεπερνούν τα 500GB θα χρειαστούν ένα ποσό της τάξεως των 500€ τουλάχιστον και 7-10 μέρες δουλειάς. Να σημειώσουμε εδώ πως στις περισσότερες περιπτώσεις το ποσοστό ανάκτησης δεδομενων είναι πάνω από 95% (αυτό εξαρτάται πάντα και από το είδος της ζημιάς). Για μεγαλύτερο όγκο αρχείων (+1TB) το ποσό αυξάνεται ανάλογα.

Αν λοιπόν νομίζετε ότι τα αρχεία σας αξίζουν αυτά τα χρήματα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα μας περιγράψετε το πρόβλημα και εμείς θα σας προτείνουμε μια λύση. Μην ξεχνάτε ότι ο πανικός σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ο χειρότερος σύμβουλος και δεν βοηθάει ποτέ. Επίσης ένα backup όλων αυτών των πολύτιμων αρχείων σας θα σας βγάζει πάντα από τη δύσκολη θέση που ίσως τώρα βρίσκεστε.

Το τηλέφωνο στο οποίο μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας είναι το 6941.68.93.68.