Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έτσι μετατρέπουν τα προσωπικά μας δεδομένα σε προϊόν προς πώληση!

Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017 10:33

Πρόσφατα λανσαρίστηκε μια μέα ηλεκτρονική οδοντόβουρτσα από την Oral-B του ομίλου Procter & Gamble, η οποία μέσω Bluetooth μπορεί να συνδεθεί με το smartphone στηριζόμενη στην αντίστοιχη εφαρμογή που τη συνοδεύει.

Μέσω λοιπόν αυτής της εφαρμογής παρακολουθεί την πρόοδο της καθαριότητας και περιποίησης των δοντιών των χρηστών, παίρνοντας συνεχώς δεδομένα για τον χρήστη. Μάλιστα όπωςη ίδια εταιρεία ανακοινώνει στην ιστοσελίδα της οδοντόβουρτσας "καταγράφει τις δραστηριότητες του βουρτσίσματος υπό τη μορφή δεδομένων, με τα οποία μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας διαγράμματα και να τα μοιραστούμε με επαγγελματίες της στοματικής υγείας"!! Που πάνε όμως όλα αυτά τα δεδομένα και που εξυπηρετούν; Μα φυσικά σε μια βάση δεδομένων της εταιρείας προς επεξεργασία.

Θα μου πείτε τώρα "ωραία και που είναι το τραγικό;". Το τραγικό αγαπητοί μου είναι ότι με το ελάχιστο τυράκι που είναι μια δωρεάν εφαρμογή για οδοντόβουρτσες, παίρνουν ιατρικά ιστορικά χρηστών για να τα χρησιμοποιήσουν για τα μελλοντικά τους προϊόντα που θα μας πουλήσουν. Τα ευαίσθητα δεδομένα του καθενός από εμάς γίνονται προϊόν εμπορεύσιμο και μάλιστα χωρίς καμία απολύτως ενημέρωση και προειδοποίηση γι΄ αυτό.

Αυτό δυστυχώς είναι το μέλλον μας, ένα μέλλον που αποφασίζεται στα πολυτελή γραφεία των μεγάλων εταιρειών της Silicon Valley. Μην παρασύρεστε από οτιδήποτε δωρεάν σας προσφέρουν, φιλτράρετε πρώτα κι αποφασίστε μετά.

personal data1