Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πως μπορούν να σας χακάρουν ακόμα και μέσω του ηλεκτρονικού τσιγάρου!

Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017 09:50

Να λοιπόν ένας καλός λόγος για να κόψετε το κάπνισμα, όσοι δεν το έχετε ήδη κάνει. Σας ακούγεται απίστευτο αλλά είναι αληθινό.

Ένας ερευνητής για θέματα κυβερνοασφάλειας, ο Ρος Μπέβινγκτον, ο οποίος έκανε σχετική παρουσίαση στο Λονδίνο, σύμφωνα με το Sky News και τη «Ντέιλι Μέιλ», υποστήριξε ότι είναι δυνατό να παραβιασθεί ένας υπολογιστής, αν στη θύρα USB του συνδεθεί για φόρτιση η μπαταρία ενός «μολυσμένου» από χάκερ ηλεκτρονικού τσιγάρου. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να περάσει το κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή σας, δίχως εσείς να έχετε την παραμικρή ιδέα.

atmismos

Την απειλή αυτή επιβεβαίωσε και ένας άλλος ηθικός (δηλαδή λευκός) χάκερ και ερευνητής κυβερνοασφάλειας, ο FourOctets, ο οποίος έχει αναπτύξει μια ανάλογη μέθοδο επίθεσης μέσω ηλεκτρονικού τσιγάρου, στο οποίο έχει προστεθεί ένα «πονηρό» τσιπάκι. Ο εν λόγω χάκερ χρησιμοποιεί το κατάλληλο script για να ανοίγει την εφαρμογή Notepad (σημειωματάριο) των Windows, μόλις το ηλεκτρονικό τσιγάρο συνδέεται σε ένα φορητό υπολογιστή, ο οποίος παραπλάται νομίζοντας ότι έχει συνδεθεί με κάποιο πληκτρολόγιο ή ποντίκι. Στη συνέχεια, είναι δυνατό να εγκαταστηθεί ένα malware στο σύστημα του χρήστη.

Βέβαια το μόνο ενθαρυντικό στην όλη ιστορία είναι ότι η χωρητικότητα ενός ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι περιορισμένη κι έτσι το κακόβουλο λογισμικό που θα μπορούσε να φιλοξενηθεί δεν θα είναι τόσο εξελιγμένο αφού ο χώρος που θα χρειαζόταν σε αυτή την περίπτωση θα ήταν πολύ περισσότερος. Όπως και να έχει όμως η ζημιά μπορεί να γίνει και με αυτές τις συνθήκες, γι΄αυτό προσοχή σε όλους τους καπνίζοντες ατμιστές.