GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Πως πρέπει να φορτίζουμε τις μπαταρίες των κινητών μας! [tips]

Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016 14:08

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε οι περισσότεροι αν όχι όλοι, είναι το γεγονός ότι η μπαταρία του κινητού μας "αφήνει" πολλές φορές στα μέσα της ημέρας. Ο λόγος εκτός από το γεγονός της υπερβολικής χρήσης, είναι ο λάθος τρόπος φόρτισης των μπαταριών ιόντων - λιθίου. Νομίζοντας όλοι πως η φόρτιση των κινητών σε τακτά και μικρά χρονικά διαστήματα προκαλεί πρόβλημα επιλέγουμε το λάθος τρόπο. Δείτε 3 πράγματα που πρέπει να προσέξετε αν θέλετε η μπαταρία του smartphone σας να διαρκέσει περισσότερο και το σημαντικότερο να μη σας προδώσει ποτέ:

Μην "ξεχνάτε" το κινητό σας στην πρίζα αφού έχει ολοκληρωθεί η φόρτησή του

Η μπαταρία του κινητού λειτουργεί με τη λογική που θα λειτουργούσε κι ένας ζωντανός οργανισμός. Όταν το smartphone σας φτάσει στο 100% της φόρτισής του και δεν αφαιρεθεί από τον φορτιστή, η μπαταρία διατηρείται σε κατάσταση υψηλού στρες και υψηλής τάσης, η οποία επηρεάζει τον συνολικό χρόνο ζωής της. Φανταστείτε τον εαυτό σας να εργάζεται ή να ασκείται στα ανώτατα δυνατά όριά του και να συνεχίζει για ώρα σε αυτή την κατάσταση. Πόσο μπορεί να αντέξει;

Αποφεύγετε να φορτίζετε πλήρως τις συσκευές σας

Ουσιαστικά αυτό προκύπτει από τον παραπάνω λόγο που αναφέραμε, αφού η υψηλή τάση μειώνει το χρόνο ζωής της μπαταρίας.

Συνδέστε τις συσκευές σας στην μπρίζα όποτε έχετε ευκαιρία

Οι μπαταρίες των smartphone διαρκούν περισσότερο, εάν τις φορτίζετε σε τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στη μέρα, αντί για πολύ ώρα όταν έχουν ήδη αποφορτιστεί. Προτείνεται μάλιστα οι μπαταρίες να φορτίζονται όταν έχουν χάσει το 10% τις απόδοσής τους, αλλά επειδή αυτό είναι πρακτικά δύσκολο καλό είναι να φορτίζονται όποτε υπάρχει δυνατότητα.

battery