GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Bitcoin ένα νέο ηλεκτρονικό νόμισμα [video]

Σάββατο, 05 Ιανουαρίου 2013 17:47

Ένα νέο επαναστατικό ψηφιακό νομισματικό σύστημα που εμφανίστηκε τελευταία.

Bitcoin αυτή είναι η ονομασία του νέου επαναστατικού ψηφιακού νομισματικού συστήμτος που οφείλει την ύπαρξη του σε ένα Ιάπωνα developer με το ψευδώνυμο Satoshi Nakamoto, και υποδιαιρείται σε 100 εκατομμύρια μικρότερες μονάδες που ονομάζονται satoshis.

 Η βασική ιδέα των Bitcoins είναι το γεγονός ότι δημιουργεί ένα ασφαλές, απρόσωπο και ανεξάρτητο νομισματικό σύστημα, το οποίο δεν εξαρτάται αλλά ούτε και καθορίζεται από κυβερνήσεις τράπεζες ή άλλου είδους αρχές.

Βασίζεται σε ένα software το οποίο είναι ανοιχτού κώδικα και μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ, και να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι που θα το έχετε στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας!!!

Τα Bitcoins τα μαζεύετε μέσα από ένα δίκτυο P2P, είτε αγοράζοντάς τα από τα λεγόμενα χρηματιστήρια Bitcoins, τα οποία και καθορίζουν τις ισοτιμίες με τα τοπικά νομίσματα (1 Bitcoin αντιστοιχεί σε €8.428).

Χαρακτηρίζεται από πολλούς το νόμισμα του μέλλοντος για το διαδίκτυο, ενώ ήδη χιλιάδες ηλεκτρονικά καταστήματα έχουν προσαρμοστεί και σε αυτό τον τρόπο συναλλαγής. Παρ΄ όλα αυτά προβληματίζει το γεγονός ότι λόγω της έλλειψης ελέγχου που αναφέραμε παραπάνω, είναι άκρως ελκυστικό για "παράνομες" συναλλαγές.

Πολυμέσα

Bitcoin ένα νέο ηλεκτρονικό νόμισμα