Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Quiz, Πόσο κοστίζουν αυτές οι ζάντες; [photos]

Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017 13:25

Οι ζάντες, έργο τέχνης που βλέπετε είναι ειδικά κατασκευασμένες για την νέα Porsche 911 Turbo S Exclusive Series και ανήκουν όχι στον βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου αλλά στον προαιρετικό.

911 Turbo S Exclusive Series wheels1

Είναι 20% ελαφρύτερες από τις ζάντες αλουμινίου του βασικού εξοπλισμού του αυτοκινήτου, ενώ συγχρόνως είναι πολύ πιο ανθεκτικές. Τα 8,5 κιλά βάρους ανά τροχό που εξοικονομούνται με τις ζάντες αυτές προσφέρουν καλύτερο κράτημα, στην άμεση αλλαγή κατεύθυνσης και καλύτερες επιδόσεις. Είναι 20 ιντσών και έχουν πλάτος 9 για τον εμπρός άξονα και 11,5 για τον πίσω. Το κέντρο τους είναι κατασκευασμένο από ίνες άνθρακα ενώ οι ακτίνες και η περιφέρειά τους από το ίδιο υλικό, ενισχυμένο με πολυμερή υλικά. Για την κατασκευή της κάθεμιάς από αυτές απαιτούνται 18 χιλιόμετρα ίνας ή 8 τ.μ. έτοιμης πλέξης σε μια διαδικασία παραγωγής επίπονης και χρονοβόρας.

911 Turbo S Exclusive Series wheels2

Όλα τα παραπάνω δικαιολογούν και το τεράστιο κόστος της τετράδας, που είναι ανάλογο ενός οικογενειακού αυτοκινήτου. Δηλαδή 15.200€, σε ένα αυτοκίνητο που η βασκή έκδοση κοστίζει 200.000€.

911 Turbo S Exclusive Series wheels3