Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ανατρεπτική πρόταση ένος Έλληνα αρχιτέκτονα για τους ουρανοξύστες της Ν.Υόρκης [pics]

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017 10:00

Ο Ιωάννης Οικονόμου ένας 36χρονος ταλαντούχος Έλληνας αρχιτέκτονας, με αρκετές διακρίσεις σε διεθνής διαγωνισμούς, είναι ο εμπνευστής του ουρανοξύστη Bing Bend. Το αρχιτεκτονικού του γραφείου Oiio, με γραφεία στην Νέα Υόρκη και στην Αθήνα, τράβηξε πρόσφατα τα φώτα της παγκόσμιας δημοσιότητας με την ανατρεπτική πρότασή του. Η πρόταση αυτή είναι ιδανική για περιπτώσεις πόλεων όπως η Νέα Υόρκη, όπου υπάρχουν μικρά οικόπεδα για αξιοποίηση.

big bend1

Το πρωτοποριακό στο σχέδιο του Ι. Οικονόμου είναι  ότι προσφέρει μία νέα μορφή ένωσης στην κορυφή, δύο κτιρίων διαφορετικών ιδιοκτησιών που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Είναι κατά τα λεγόμενα του ίδιου, μια απόλυτα εφαρμόσιμη και εφικτή πρόταση, αφού μέχρι τώρα ο σύνηθες τρόπος ένωσης τέτοιων κτιρίων γίνονταν με γέφυρες.

Το Big Bend, είναι ένα έργο που αγγίζει τα 1.220 μέτρα από τη μία είσοδο ως την άλλη είσοδο και φυσικά δεν είναι το πρώτο σχέδιο του Έλληνα αρχιτέκτονα που είχε τραβήξει την προσοχή της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής κοινότητας, αφού έχει προηγηθεί πριν από τέσσερα χρόνια μία επίσης ανατρεπτική πρόταση για επέκταση του μουσείου Guggenheim.

Big Bend2

Πληροφοριακά ο Ιωάννης Οικονόμου γεννήθηκε στην Αθήνα πριν από 36 χρόνια, σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και έκανε το μεταπτυχιακό του στο Μετσόβιο, ενώ πλέον βρίσκεται τον περισσότερο χρόνο στην Νέα Υόρκη όπου έχει εγκατασταθεί εκεί από το 2011.

Big Bend3