Ελλάδα χωρίς χρέος, μια νέα κίνηση [vid]

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012 17:10

Δεν πρόκειται για πολιτική κίνηση, παρά για ένα νεοϊδρυθέντα μη κερδοσκοπικό οργανισμό.

Ο συγκεκριμένος μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ιδρύθηκε πριν από ένα μήνα από τον επιχειρηματία Πέτρο Νομικό και έχει σκοπό να αγοράζει ελληνικά κρατικά ομόλογα (που αντιστοιχούν στο δημόσιο χρέος της χώρας μας) στις χαμηλές τιμές στις οποίες βρίσκονται σήμερα στην ελεύθερη αγορά, και στη συνέχεια να τα ακυρώσει, συμβάλλοντας έτσι στην μείωση του Ελληνικού χρέους.

 

Όπως μάλιστα υποστηρίζει ο GDF (Greece Dept Free) το ελληνικό δημόσιο χρέος που αντιστοιχεί σε κάθε Ελληνα είναι 24.800 €. Ομως στην ελεύθερη αγορά, οι τιμές των ομολόγων έχουν υποχωρήσει, λόγω της οικονομικής κρίσης που επικρατεί ανά την υφήλιο και έτσι η αξία του “κατά κεφαλήν χρέους” έχει πέσει στα 2.951 €.

Ο GDF προσπαθεί είτε με δωρεές, είτε με την αγορά συγκεκριμένων προϊόντων από τους καταναλωτές που φέρουν το σήμα ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΟΣ, να ενυσχίσει την προσπάθεια που κάνουμε όλοι οι Έλληνες. Από τα προϊόντα αυτά με το σήμα (σημειώνεται ότι μπορεί να συμμετέχει όποιοδήποτε προϊόν αρκεί να το θελήσει αυτός που το εκπροσωπεί) το 50% των κερδών πηγαίνει για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Πρόσφατα μάλιστα γνωστός επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης μεγάλης Π.Α.Ε. πρόσφερε το ποσό των 168.500 €, όπου με το ποσό αυτό αγοράστηκαν ομόλογα του Εληνικού Δημοσίου από την ελεύθερη αγορά ύψους 1.400.000 € και στη συνέχεια ακυρώθηκαν με αποτέλεσμα να μειωθεί το Δημόσιο χρέος με το αντίστοιχο ποσό.

Εδώ φυσικά για αποφυγή κάθε παρεξήγησης πρέπει να πούμε ότι οι διαδικασίες του GDF είναι απολύτως διαφανείς και υπόκεινται στη νομοθεσία της Πολιτείας Delaware περί Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων των ΗΠΑ, και έτσι αποκλείεται οποιαδήποτε πολιτική παρέμβαση. Διοικείται από εθελοντές και πατριώτες, ενώ τα έξοδα λειτουργίας του είναι αμελητέα.

Ίσως είναι καλό να διαδώσουμε αυτή την προσπάθεια, αφού υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να θέλουν και να μπορούν να βοηθήσουν.

Την ιστοσελίδα του GDF για περισσότερες λεπτομέριες θα τη βρείτε εδώ.

Πολυμέσα

ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΟΣ