GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Sea Hero Quest, το πρώτο mobile game που βοηθάει στην καταπολέμηση της άνοιας! [video]

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016 08:55

Το Sea Hero Quest είναι το πρώτο δωρεάν Mobile Game που βοηθάει τους επιστήμονες να κατανοήσουν πώς πλοηγείται ο ανθρώπινος εγκέφαλος στο χώρο. Ήδη περισσότεροι από 110.000 άνθρωποι στην Ελλάδα και σχεδόν 2.500.000 παγκοσμίως δημιούργησαν μια βάση δεδομένων για την έρευνα κατά της άνοιας, παίζοντας απλά και μόνο το παιχνίδι για 2 λεπτά. Ο Δρ. Hugo Spiers από το University College του Λονδίνου (UCL), επικεφαλής της ανάλυσης των δεδομένων που συλλέγονται, μαζί με τον Δρ. Michael Hornberger, Καθηγητή της Εφαρμοσμένης Έρευνας για την Άνοια στο Πανεπιστήμιο East Anglia (UEA) εξηγούν.

«Τα ευρήματα του παιχνιδιού έχουν τεράστια δυναμική ώστε να υποστηρίξουν ζωτικές εξελίξεις στη μελέτη της άνοιας. Η δυνατότητα να διαγνωστεί η ασθένεια σε πρώιμο στάδιο, προτού οι ασθενείς εμφανίσουν δείγματα απώλειας μνήμης, θα αποτελούσε ορόσημο. Η έρευνα αυτή μας δίνει λοιπόν την ευκαιρία να κάνουμε ουσιαστική διαφορά στις ζωές χιλιάδων ανθρώπων που ζουν με άνοια, αλλά και όσων διατρέχουν τον κίνδυνο να εμφανίσουν μελλοντικά την ασθένεια»

sea hero quest

Η άνοια απασχολεί εκατομμύρια συνανθρώπους μας στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Εταιρείας Νόσου Alzheimer (ADI), 197.000 άνθρωποι είχαν άνοια το 2015 στην Ελλάδα, ενώ προβλέπεται ο αριθμός αυτός να φτάσει στις 354.000 το 2050. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η άνοια αναμένεται να επηρεάσει 135 εκατ. ανθρώπους μέχρι το 2050.

Όσοι θέλετε να δείτε περισσότερες πληροφορίες και να κατεβάσετε το παιχνίδι δωρεάν μπορείτε ΕΔΩ. Μην ξεχνάτε ότι παίζοντας για 2 μόλις λεπτά βοηθάτε στην καταπολέμηση μιας ασθένειας που εξαπλώνετε ολοένα και περισσότερο.

Πολυμέσα

Sea Hero Quest, το πρώτο mobile game που βοηθάει στην καταπολέμηση της άνοιας!