GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Τηρήστε τη σωστή δοσολογία σε υλικά για υπέροχα smoothies!

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016 14:41

Τα smoothies ως γνωστόν πέρα από το ότι είναι απολαυστικά, δροσιστικά, αναζωογωνητικά ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι και ένα ρόφημα υγιεινό με πολλά θρεπτικά στοιχεία αρκεί να παρασκευαστεί με ορθό τρόπο.

Όταν φτιάχνουμε ένα smoothie θα πρέπει να γνωρίζουμε πως τα φυσικά σάκχαρα των φρούτων διαφέρουν τελείως από τη ζάχαρη των υπόλοιπων προϊόντων και σε μεγάλες ποσότητες προκαλούν απότομη αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, η οποία ακολουθείται από απότομη πτώση, με συνέπεια να υπάρξει αίσθημα λιγούρας και εξάντλησης. Με λίγα λόγια το smoothie που πρόκειτε να φτιάξουμε πρέπει να περιέχει από όλα τα θρεπτικά συστατικά και όχι μόνο φρούτα.

Με βάση λοιπόν αυτή τη λογική θα πρέπει να χρησιμοποιούμε το πολύ δύο φλιτζάνια κομμένα φρούτα, κατά προτίμηση αυτά με σχετικά μικρή περιεκτικότητα σε σάκχαρα, όπως βατόμουρα, φράουλες. Παράλληλα, πρέπει να εξασφαλίσουμε επαρκή πρόσληψη φυτικών ινών, οπότε καλό είναι να προσθέσουμε λαχανικά αλλά και σπόρους, όπως λιναρόσπορο ή chia, ενώ για τις πρωτείνες που χρειάζονται μπορούμε να προσθέσουμε γιαούρτι ή γάλα. Τέλος, για τα υγιεινά λιπαρά μπορούμε να συμπληρώσουμε ξηρούς καρπούς.

Το θέμα των ποσοτήτων είναι λίγο σχετικό αφού έχει να κάνει με τον ουρανίσκο οπότε το αφήνουμε λίγο ανοιχτό, ενώ καλό είναι να μην προσθέτουμε έχτρα γλυκαντικές ουσίες όπως μέλι, αφού τα φρούτα υπερκαλύπτουν την συνιστώμενη ποσότητα.

smoothies