GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Υπολογίστε τον Βασικό Μεταβολικό Ρυθμό σας, τι είναι και που χρησιμεύει.

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016 15:01

O Βασικός Μεταβολικός Ρυθμός (ΒΜΡ) με απλά λόγια είναι ο αριθμός των θερμίδων που θα "κάψουμε" αν μείνουμε στο κρεβάτι όλη την ημέρα. Το θέμα είναι σε τι μας χρειάζεται αυτή η πληροφορία;

Θα έχετε παρατηρήσει ότι όσο μεγαλώνουμε γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να τρώμε ό,τι θέλουμε και συγχρόνως να παραμένουμε αδύνατοι. Αυτό σημαίνει ότι ο ΒΜΡ μας μειώνεται. Αν μειώσουμε αισθητά την ποσότητα τροφών που καταναλώνουμε με την ελπίδα ότι αυτό θα μας οδηγήσει σε απώλεια βάρους, τότε θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ταυτόχρονα μειώνουμε και τον ΒΜΡ μας, γεγονός που αποφέρει συνήθως το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό.

Έχει αποδειχθεί πως οι τακτικές καρδιαγγειακές ασκήσεις μπορεί να αυξήσουν τον BMΡ μας, να βελτιώσουν τη συνολική μας υγεία και φυσική κατάσταση, όταν έρθει ο καιρός που η ικανότητα του σώματός μας να κάψει ενέργεια σταδιακά επιβραδύνεται με το πέρασμα των ετών.

BMR1

ΕΔΩ μπορείτε να υπολογίσετε το ΒΜΡ σας και στη συνέχεια υπολογίσετε την καθημερινή σας ανάγκη σε θερμίδες σύμφωνα με τις ακόλουθες οδηγίες:

  • Εάν κανετε καθιστική ζωή (λίγη ή καθόλου άσκηση): Υπολογισμός Θερμίδων = BMΡ x 1.2
  • Εάν ασκείστε ελαφρά (1-3 ημέρες/εβδομάδα): Υπολογισμός Θερμίδων = BMΡ x 1.375
  • Εάν ασκείστε μέτρια (3-5 ημέρες/εβδομάδα): Υπολογισμός Θερμίδων = BMΡ x 1,55
  • Αν ασκείστε πολύ (6-7 ημέρες την εβδομάδα): Υπολογισμός Θερμίδων = BMΡ x 1,725
  • Εάν ασκείστε πάρα πολύ (πολύ έντονη άσκηση): Υπολογισμός Θερμίδων = BMΡ x 1,9

Αν γνωρίζετε τον αριθμό των θερμίδων που χρειάζεστε καθημερινά, τότε πολύ εύκολα μπορείτε να υπολογίσετε και τον αριθμό των θερμίδων που θα πρέπει να πάρετε για να χάσετε ή να βάλετε αντίστοιχα βάρος.