GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Τροφές που επιβραδύνουν τη γήρανση του σώματος

Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014 13:08

Πριν καιρό είχαμε αναφερθεί στις τροφές που συμβάλουν στη γήρανση του σώματος. Τώρα ήρθε η ώρα να αναφέρουμε και τις "καλές" τροφές, δηλαδή αυτές που επιβραδύνουν τη γήρανση του σώματος.good-food1

Και αυτές είναι:

Τα όσπρια που αποτελούν πηγή πρωτεϊνών και χτίζουν γερούς μύες

Τα ψάρια όπως η ρέγγα, ο σολωμός, η γλώσσα, ο γαύρος, γιατί περιέχουν ω λιπαρά οξέα, που βοηθούν στην πρόληψη διαφόρων τύπων καρκίνου, καταπολεμούν τις φλεγμονές, ενώ ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Το σπανάκι που περιέχει προβιταμίνη Α, η οποία μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στο σώμα μας και βοηθά στην καλή λειτουργία του πεπτικού.

Το κοτόπουλο και γενικά τα πουλερικά, αφού είναι πλούσια σε ψευδάργυρο και σελήνιο, δύο μέταλλα που εξισορροπούν τις ορμόνες και βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου.

Το μπρόκολο που είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, και σε σουλφοροφάνη, η οποία βοηθά στην αποβολή των τοξινών από το σώμα

Οι γλυκοπατάτες που αποτελούν πλούσια πηγή βιταμίνης Α και χαλκού και συμβάλουν στην παραγωγή κολλαγόνου.

Τα πορτοκάλια που απαλοίφουν τις ρυτίδες και είναι γεμάτα βιταμίνη C βοηθώντας και αυτά στη δημιουργία κολλαγόνου για δέρμα πιο σφριγηλό και νεανικό.

Ο λιναρόσπορος καθώς περιέχει ένα διαφορετικού τύπου λιπαρό οξύ, αλλά με τις ίδιες σχεδόν ιδιότητες με αυτό των ωμέγα-3.

Το κακάο γιατί κάνει καλό στην καρδιά και το κυκλοφοριακό σύστημα.

Το πράσινο τσάι το οποίο ενυδατώνει, επιταχύνει τον μεταβολισμό, μειώνει τη χοληστερόλη, και τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη.