GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Το είπε και το facebook, "δεν" σας κρυφακούμε από τα κινητά!

Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2016 13:29

Κοιμηθείτε ήσυχοι, το facebook μας διαβεβαίωσε ότι "δεν" παρακολουθούν τις συνομιλίες μας μέσω των μικροφώνων των κινητών συσκευών μας. Είναι σαν τις δηλώσεις των λαμογιών που "κυβερνούν" τη χώρα μας όλα αυτά τα χρόνια, που όταν πρόκειται να βάλουν νέους φόρους, βγαίνουν και δηλώνουν πριν ότι δεν θα παρθούν νέα επώδυνα μέτρα.

Η είδηση για την παρακολούθηση συνομιλιών μέσω της εφαρμογής του facebook στα κινητά, ξεκίνησε από ένα άρθρο της εφημερίδας "The Independent", το οποίο ανέφερε ότι μια καθηγήτρια με εξειδίκευση στις τηλεπικοινωνίες, από το Πανεπιστήμιο της Florida, παρατήρησε ότι κατά την περιήγησή της στο Facebook προβαλόταν διαφημίσεις, που η θεματολογία τους σχετίζοταν με όσα είχε συζητήσει κοντά στο τηλέφωνο της πρόσφατα. Παίρνοντας διαστάσεις μεγάλες το γεγονός λόγω και της ιδιότητας της καθηγήτριας, το facebook απάντησε επίσημα προσπαθώντας να ξεκαθαρίσει την κατάσταση

"Το Facebοοk δεν χρησιμοποιεί το μικρόφωνο ήχου για λόγους διαφήμισης ή στοχευμένης ενημέρωσης των news feeds, με καθοιονδήποτε τρόπο. Οι εταιρίες είναι σε θέση να προβάλλουν σχετικές διαφημίσεις με βάση τα ενδιαφέροντα των χρηστών και άλλα δημογραφικά στοιχεία, αλλά όχι μέσω της καταγραφής ήχου."

Οπότε τώρα πλέον όλοι είμαστε ήσυχοι, αφού ξέρουμε ότι το facebook όπως και πολλοί άλλοι κολλοσοί του διαδικτύου "ΔΕΝ" μας παρακολουθούν.