GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Τίτλοι τέλους για τον Internet Explorer. Project Spartan ο διάδοχος του!

Σάββατο, 04 Απριλίου 2015 09:21

Ο browser που σε αυτόν πολλοί χρωστάμε τη γνωριμία μας με το internet, αφού αυτός ήταν ο 1ος που το 1995 μας έβαλε στον κόσμο του διαδικτύου (οι παλαιότεροι μυημένοι σίγουρα θα το θυμούνται), αποσύρεται οριστικά.

Μετά λοιπόν από 20 χρόνια ζωής ανακοινώθηκε και επίσημα από την Microsoft πως το πρόγραμμα περιήγησης Internet Explorer περνάει στην ιστορία. Ουσιαστικά πρόκειται για το τέλος ενός προαναγγελθέντος θανάτου, αφού τα τελευταία σχεδόν 10 χρόνια, αναβαθμίσεις επί αναβαθμίσεων δεν κατάφεραν να ανατρέψουν την αρνητική εικόνα που υπήρχε γι΄αυτόν.

Έτσι ο Κρις Καποσέλα, επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ του τεχνολογικού κολοσσού της Microsoft, ανακοίνωσε πως ο άλλοτε κυρίαρχος περιηγητής με περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες παγκοσμίως δεν θα περιέχεται στη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος Windows 10 που ετοιμάζει η Microsoft. Ο διαδοχος αυτού που θα ενσωματωθεί στη συγκεκριμένη έκδοση των Windows, ακούει στο όνομα Project Spartan, ενώ φήμες αναφέρουν ότι θα συνδυάζει πολλά στοιχεία των άλλων δύο browser (Mozilla και Chrome) που κατέχουν σήμερα το μεγάλο μερίδιο αγοράς, ευελπιστώντας ότι θα μπορέσει να προσελκύσει μέρος των χρηστών τους.