GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Δείτε πως θα ελέγχξετε αν έχουν χακάρει το email σας!

Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014 13:17

Πριν από ελάχιστους μήνες συγκεκριμένα στις αρχές Απριλίου, έγινε γνωστό ένα τεράστιο κενό ασφαλείας ονόματι "Heartbleed" στην τεχνολογία κρυπτογράφησης OpenSSL.

Κατ΄ αρχήν για όσους δεν γνωρίζουν να πούμε ότι το SSL (Secure Sockets Layer), είναι μια μορφή κρυπτογράφησης ώστε ο χρήστης να επισκέπτεται σελίδες με ασφάλεια αφού η επικοινωνία με τον server γίνεται κρυπτογραφημένα μέσω SSL. Τον Απρίλιο λοιπόν που λέγαμε γνωστοποιήθηκε το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα κενό ασφαλείας στην τεχνολογία αυτή. Το αποτέλεσμα ήταν να παραβιαστούν ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν αυτή την τεχνολογία με γνωστότερες τις Yahoo, Microsoft, Google. Αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες λογαριασμοί email χρηστών χακαρίστηκαν και δημιουργήθηκε ένας πανικός, ενώ οι εταιρείες προχώρησαν σε αναβάθμιση των server τους.

Πιθανόν πολλοί να κληθήκατε από τις προαναφερόμενες εταιρείες τελευταία να επιβεβαιώσετε και να αλλάξετε τους κωδικούς σας, για το λόγο αυτό. Όσοι όμως δεν το κάνατε και θέλετε να ενημερωθείτε για την ασφάλεια των λογαριασμών σας, μπορείτε να επισκεφθείτε τα link που σας παραθέτουμε και να το τσεκάρετε.

Οι σελίδες που παρέχουν αυτή τη δυνατότητα είναι οι haveibeenpwned.com, η PwnedList και η Shouldichangemypassword.com.