GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Σοκαριστικό drones τι είναι αλήθεια και τι μας περιμένει; [videos]

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014 15:18

Έχει περάσει 1,5 χρόνος από τότε που παρουσιάστηκαν τα πρώτα projects για τα περιβόητα drones. Μεγάλες εταιρείες όπως η Amazon, η Facebook ανακοίνωσαν κάποια σχέδια για το μέλλον που στηρίζονταν πάνω στη χρήση drones.

Τι είναι όμως τα drones; Είναι μικρά ιπτάμενα κατευθυνόμενα έξυπνα ρομπότ, που εξυπηρετούν διάφορους σκοπούς. Μάλιστα όλες οι προβλέψεις για το άμεσο και πολύ κοντινό μέλλον, αναφέρουν ότι σε έλαχιστα χρόνια οι ουρανοί θα γεμίσουν από τέτοια αντικείμενα, όσο τρομακτικό κι αν ακούγεται αυτό.

Η Amazon ονειρεύεται να παραδίδει εμπορεύματα με τη χρήση drones σε χρόνους απίστευτους (βλέπε video που ακολουθεί), η facebook ευελπιστεί στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών διαδικτύου όπως ταχύτερο internet σε δυσπρόσιτες και όχι μόνο περιοχές, η Gofor νοικιάζοντας drones για την εξυπηρέτηση των πελατών της (ασφάλεια, ανίχνευση χώρων, καταγραφή τοπίων, εξυπηρέτηση καθημερινών αναγκών όπως αναζήτηση parking, κ.α.). Μάλιστα η Google πρόσφατα εξαγόρασε μια μεγάλη εταιρεία κατασκευής drones.

Αυτές φαίνεται να είναι κάποιες "ορθές" χρήσεις των περίφημων drones. Επειδή πάντα όμως υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος σας ενημερώνουμε πως ήδη είναι έτοιμα προς χρήση τα πρώτα drones παρακολούθησης!!! τα οποία θα καταγράφουν τι κάνουμε σε κάθε μας δραστηριότητα. Και δεν αναφερόμαστε στην κίνηση των δρόμων για την εξυπηρέτηση του κοινού, αλλά στην παρακολούθηση συγκεκριμένων "στόχων", για την εξυπηρέτηση αγνώστων σκοπών.

Πολυμέσα

Drones τι είναι αλήθεια και τι μας περιμένει;