GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Δίκτυο 5G θα μπορείτε να κατεβάζετε ταινία σε 1"

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014 15:02

Κι ενώ στην Ελλάδα ζούμε σε "τριτοκοσμικές" συνθήκες όσον αφορά τα ασύρματα δίκτυα κάποιες χώρες ετοιμάζονται να υποδεχθούν το 5G.

Η Νότια Κορέα μια από τις πρωτευουες της τεχνολογίας, ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει περισσότερα από  1 δισ. ευρώ για να φέρει το 5G δίκτυο προσφέροντας 1000 φορές μεγαλύτερες ταχύτητες απ’ ό,τι το σημερινό δίκτυο 4G!!! Εδώ βέβαια πρέπει να σημειώσουμε οτι το 4G που έχουμε στην Ελλάδα και είναι ελάχιστα καλύτερο από το 3G, δεν έχει καμία σχέση και φυσικά δεν συγκρίνεται με άλλων χωρών και ιδιαίτερα της Κορέας, της Ιαπωνίας, της Αμερικής ..., οπότε φαντάζεστε για τι ταχύτητες μιλάμε. Χαρακτηρηστικά αναφέρεται ότι θα υπάρχει η δυνατότητα να κατέβει μια ολόκληρη ταινία σε δέκατα του δευτερολέπτου!!!

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Επιστημών της Ν. Κορέας έχει ως εξής:

“Βοηθήσαμε στην ανάπτυξη της χώρας με το δίκτυο 2G τη δεκαετία του 90, με το δίκτυο 3G στα 00′s και με το δίκτυο 4G το 2010. Τώρα, ήρθε η ώρα να δουλέψουμε για το δίκτυο 5G! Πολλές χώρες στην Ευρώπη, η Κίνα και οι ΗΠΑ επενδύουν σημαντικά στη νέα τεχνολογία και πιστεύουμε ότι θα υπάρξει τεράστιος ανταγωνισμός μέσα στα επόμενα χρόνια.”

Το χρονοδιάγραμμα λέει ότι το 2017 θα ξεκινήσει το πιλοτικό λανσάρισμα του δικτύου 5G, ενώ η ουσιαστική του εφαρμογή θα τεθεί το 2020.