GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Απόφαση Εφετείου βάζει φρένο στις εισπρακτικές εταιρείες!

Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014 10:22

Επιτέλους μετά από πολύ καιρό και αρκετές χιλιάδες αυτοκτονίες συμπολιτών μας, Εφετιακή απόφαση που επιβάλλει υποχρεωτική αποζημίωση τουλάχιστον 5.869 € υπέρ του δανειολήπτη, βάζει φρένο στην ανεξέλεκτη δράση των εισπρακτικών εταιρειών.

Όλα ξεκίνησαν όταν δανειολήπτης, ο οποίος λόγω οικονομικής αδυναμίας καθυστέρησε την πληρωμή 3 δόσεων συνολικού ύψους 1.865 € από το δάνειο 25.000 ευρώ που είχε πάρει από τράπεζα. Η τράπεζα μεταβίβασε όπως συνήθως συμβαίνει όλα τα προσωπικά του δεδομένα σε εισπρακτική εταιρεία, χωρίς φυσικά να ενημερώσει τον δανειολήπτη για το γεγονός αυτό. Ακολούθως ένας υπάλληλος της εταιρείας κάλεσε το δανειολήπτη στο κινητό και στο σταθερό τηλέφωνο αλλά μη βρίσκοντας τον ίδιο μίλησε με το γιο του ο οποίος αιφνιδιάστηκε από το λόγο του τηλεφωνήματος. Ο υπάλληλος της εταιρείας με τρόπο πιεστικό και προσβλητικό για την προσωπικότητά του, όπως υποστήριξαν οι δικηγόροι του δανειολήπτη, "δημιούργησαν μεγάλη ψυχική αναστάτωση, θυμό και οργή από το γεγονός ότι τα απόρρητα κατά το νόμο προσωπικά του δεδομένα είχαν ανακοινωθεί και διαρρεύσει χωρίς καμιά δική του ενημέρωση σε τρίτους".

Μετά από την απόφαση αυτή δημιουργούνται νέα δεδομένα στην όλη υπόθεση αφού πλέον απαγορεύεται η μεταβίβαση προσωπικών δεδομένων από τις τράπεζες στις εισπρακτικές εταιρείες χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση των δανειοληπτών.